Lichtenvoorde en Doetinchem 0544 - 35 37 39
's-Heerenberg 0314 - 34 38 77

Werving en selectie; wat houdt het in?

Wil je eigenlijk wel eens een andere baan maar weet je niet hoe of waar je moet zoeken? Wist je dat wij ook werving en selectie doen? Als je bij ons binnen stapt voor een vrijblijvend gesprek is de kans groot dat we je in contact kunnen brengen met een werkgever die helemaal bij je past. Niet alleen bij je opleidingsprofiel, maar vooral bij jou persoonlijk. Dit betekent dus niet op uitzendbasis, maar direct in dienst. Benieuwd hoe we dit voor je aanpakken?

werving & selectie

Meer dan een uitzendbureau 

Wij staan bekend als een uitzendbureau, maar de laatste jaren focussen we ons steeds meer op werving en selectie. We merken dat er veel vraag is naar dit soort bemiddeling. Werkgevers zijn druk en hebben weinig tijd en niet de juiste middelen om passende nieuwe teamleden te vinden. En als werknemer is het lastig een bedrijf te vinden dat echt bij je past. Misschien heb je nog wel een baan, maar ben je nieuwsgierig wat er nog meer is en wil je op een ongedwongen en veilige manier rond kunnen kijken. Misschien vind je het lastig om te ontdekken wat er echt bij je past en welke werkgever werkelijk kan bieden waar je behoefte aan hebt. Hier duiken we samen met je in en we begeleiden je net zolang totdat jij een baan vindt waar je helemaal gelukkig van wordt. 

Hoe werkt het?

Omdat wij zo’n groot netwerk hebben binnen de Achterhoek, weten we heel goed wat er zowel voor als achter de schermen van een bedrijf plaatsvindt. Hoe is de bedrijfscultuur en wat zijn de werkelijke doorgroeimogelijkheden? Wanneer je op zoek bent naar een nieuwe baan, kun je perfect gebruik maken van ons netwerk en onze kennis en zo heel gericht solliciteren. Je kan het zo zien dat je maar één keer hoeft te solliciteren en daarmee inzicht krijgt in alle baanmogelijkheden binnen de Achterhoek. 

De kennismaking 

Er zijn verschillende redenen om bij ons aan te kloppen. Voelde het vroeger misschien als een ‘laatste redmiddel’ om naar een uitzendbureau te stappen, nu we ook werving en selectie doen is het werkelijk voor iedereen een fijne manier om een nieuwe baan te vinden. Dus of je je nu alleen maar wilt oriënteren en laten informeren wat de mogelijkheden zijn, of dat je per direct op zoek bent naar een (nieuwe) baan, we kunnen je in alle gevallen direct op weg helpen. 

Tijdens het kennismakingsgesprek gaan we dieper in op je behoeften. Wat mis je nu? In wat voor een soort team zou je goed functioneren? Wat zijn je talenten? Wat zijn jouw ambities? Alles komt aan bod zodat we je zo goed mogelijk kunnen begeleiden in de zoektocht naar de geschikte werkplek. 

De sollicitatie 

Zodra we meer over jou weten gaan we op zoek de juiste match. Dit kan gaan om een sollicitatie op een bestaande vacature, maar we verzorgen ook open sollicitaties voor jou. Met de huidige krapte op de arbeidsmarkt is de kans groot dat werkgevers zelfs interesse hebben als er niet direct een vacature open staat. Dat betekent dat er een grote kans is dat jij op de juiste plek terechtkomt. Het leuke hieraan is dat je wellicht verrast wordt met de mogelijkheden en je een werkplek vindt waar je zelf nooit op was gekomen. 

Discrete werkwijze 

Betrokkenheid, eerlijkheid en duidelijkheid is voor ons erg belangrijk in het hele proces. Het staat voor ons altijd voorop dat zowel werkgevers als werknemers voelen dat ze in een veilige omgeving op zoek kunnen naar de juiste match. Dat betekent dat we nooit zomaar contact opnemen met één van beide partijen, zonder dit in goed overleg te doen. We trekken nergens personeel weg en we stellen je alleen ergens voor als je daarmee instemt. Zodra je bij ons de deur uitloopt, weet je precies waar je aan toe bent. Wellicht staat er dan al een gesprek gepland of we bewaren je contactgegevens en nemen contact op zodra we iets geschikts hebben gevonden. 

Zodra er een juiste match is gevonden, stappen wij uit het hele proces. Voor werknemers is deze bemiddeling helemaal gratis en werkgevers betalen alleen zodra ze een geschikt nieuw teamlid hebben gevonden. Dat betekent dat het super laagdrempelig is om ons in te schakelen en de kans groot is dat het juiste talent op de juiste plek komt te zitten. 

Christel Steentjes 
Senior intercedent 

* Staat er een leuke vacature open bij je bedrijf of ben je op zoek naar een plek die perfect bij je past? Neem dan vrijblijvend contact met ons op via: christel@seesingpersoneel.nl.