Lichtenvoorde en Doetinchem 0544 - 35 37 39
's-Heerenberg 0314 - 34 38 77

Svedex Binnendeuren

Svedex Binnendeuren in Varsseveld is een toonaangevende producent en leverancier van binnendeuren en binnen kozijnen.

Innovatie binnen Svedex

Svedex is een aantal jaren geleden flexibeler gaan werken. De veranderende marktvraag van grote naar kleine series en divers maatwerk, met daarnaast nieuwe afzetkanalen, is de basis van het productieplatform met vergaande automatisering. De traditionele productie is omgevormd naar flexibele geautomatiseerde productielijnen. Wat Svedex betreft, draait het om het vermogen de organisatie adequaat aan te blijven passen aan marktveranderingen en dat begint met capaciteit en flexibiliteit van eigen medewerkers.

Leerbedrijf voor productiemedewerkers en kantoorpersoneel

In het verleden waren er veel timmerlieden in dienst. De productiemedewerkers zijn omgeschoold naar CNC operators en Procesoperators, hetgeen andere skills vereist. Om de organisatiedoelstellingen te bereiken heeft Svedex ervoor gezorgd dat de aanwezige kennis en competenties van de medewerkers, zowel in de productie als ook op de kantoren op het gewenste niveau is én blijft. Seesing Personeel helpt Svedex bij het zoeken naar enthousiaste en flexibele leerling operators alsook voor de werving van kantoorpersoneel.

Gecertificeerd opleidingsbedrijf

Svedex ziet personeelsontwikkeling als een instrument om de inzetbaarheid van medewerkers te vergroten en om talenten voor de organisatie te behouden. “Wij zijn een volwaardig gecertificeerd opleidingsbedrijf en we staan open voor mensen die het leertraject willen ingaan”, zo vertelt Yvonne Zegers, Manager HR bij Svedex. “Dit houdt in dat nieuw productiepersoneel begint als productiemedewerker en tijdens het werken een interne opleiding BBL Proces niveau I t/m III volgt. Svedex is hiervoor in november 2014 nog beloond met de prijs: 'Beste leerbedrijf van Nederland.”

Continu veranderende omgeving

Svedex selecteert haar personeel onder andere op de mate van flexibiliteit. “Onze medewerkers moeten in staat zijn zich aan te passen aan de continu veranderende omgeving. Svedex is een 'lerende' organisatie waarin de medewerkers ook zelf verantwoordelijk zijn voor hun persoonlijke ontwikkeling en inzetbaarheid”, legt Yvonne Zegers uit. De samenwerking met Seesing Personeel bevalt goed. “We spreken dezelfde taal. Svedex is ook een Achterhoeks bedrijf, net als Seesing Personeel.”