Lichtenvoorde en Doetinchem 0544 - 35 37 39
's-Heerenberg 0314 - 34 38 77

De ervaring van Josephine Pelgrum

Een 19-jarige HRM-student uit Hengelo wil graag kennis maken met het HRM-werkveld. Daarom keek zij eind maart 3 dagen mee bij Seesing Personeel op de locatie in Doetinchem.

Dag 1 'Impressie'

Ik kom binnen in het ‘Vredestein’ gebouw in Doetinchem. De voormalig fietsbandenfabriek is totaal gerenoveerd en is komende dagen mijn stageplek. Seesing Personeel beschrijft zichzelf als een jong en allround bureau voor uitzenden, werving & selectie en detachering voor vacatures van elk niveau. Hoe ik ze beschrijf? Daar moet ik nog achter komen en laat ik op dag 3 weten. Mijn eerste indruk is zeer positief. Het oogt als een gezellig team, maar daar kom ik vanzelf achter. Waar ik als échte Achterhoeker erg benieuwd naar ben is of de Achterhoekse mentaliteit ook op de werkvloer daadwerkelijk aanwezig is. Want dat was hetgeen dat me zo aantrok aan Seesing Personeel. Deze mentaliteit uit zich volgens de visie van Seesing Personeel in 5 pijlers: nuchterheid, betrokkenheid, eerlijkheid, duidelijkheid en doorzettingsvermogen.  Dit is waar ik op ga letten. Hoe uit zich dit in de realiteit? 

Vandaag bestaat mijn dag uit meekijken met mijn stagebegeleider, Thom Hofland, de junior-manager van de locatie Doetinchem. De dag begint met een voorstelrondje en al direct voeg ik een pijler toe: vriendelijkheid, want vriendelijk zijn ze bij Seesing Personeel zeker. Ook mijn 'buurvrouw' ervaren intercedent Angelique Dingemans, werkzaam aan het bureau naast mij, is erg vriendelijk en behulpzaam. Ik observeer een dag op de werkvloer en stel vragen over de werkzaamheden. 

Dag 2 'Sfeer proeven'

Ook dag twee bestaat uit observeren, maar zeker ook de sfeer proeven die deze werkplek bijzonder maakt. Ik werk aan mijn stageverslag en zoek uit hoe Seesing Personeel werkt en in elkaar steekt qua structuur en grootte. Het verrast me, want ik kom erachter dat het bedrijf draait door een platte structuur. De directrice zit tussen de intercedenten en verricht min of meer ook dezelfde taken. Hoe leuk is dat? De sfeer van het uitzendleven trekt me enorm. De verscheidenheid aan taken, het persoonlijk contact, de verhalen die je hoort. Wat me ook aanspreekt is dat het team gezamenlijk luncht en niet achter het bureau blijft zitten. 

Ik ben mee geweest naar een klant om entreekaarten te brengen voor een wedstrijd van voetbalclub 'De Graafschap'. Erg leuk om te zien dat Seesing Personeel zulke dingen doet met zakenrelaties. Het begrip discriminatie komt deze dag aan bod, erg interessant hoe ze daar mee omgaan en wat voor kwesties ze tegenkomen. Ik vergelijk de werkzaamheden van een intercedent met mijn verwachtingen vooraf en constateer dat het veelzijdiger is dan alleen mensen werven en selecteren. Als eerstejaars HRM studente heb ik op school alleen nog globaal inleidende vakken gehad over HRM.   

Dag 3 Graafschap College

Mijn laatste meekijkdag staat in het teken van het werven van scholieren van de mbo-school 'Het Graafschapcollege' te Doetinchem. Op de stand gaan we in gesprek met scholieren die op zoek zijn naar een vakantie- of bijbaan die eventueel aansluit bij hun opleiding. Samen met Angelique hebben we gesprekken gehad met leerlingen die interesse hebben in vakantiewerk. Ik ben erg benieuwd naar het resultaat. Deze kant van het vak spreekt me ook aan, omdat je direct in contact bent met mensen. Tevens vond ik de afwisseling om even buiten het kantoor te werken erg leuk.  Ik heb 3 erg interessante dagen gehad bij Seesing Personeel, veel gezien en geleerd.

Ik heb een goed beeld gekregen van het bedrijf en van het intercedenten-werk. Wat me vooraf aantrok aan Seesing Personeel was hun Achterhoekse mentaliteit. Nu, na mijn stage, ben ik overtuigd: de vijf pijlers die centraal staan bij deze uitzendorganisatie, horen ook écht bij Seesing Personeel!